Nový internetový portál poslúži exportérom do NSR

28.11.2004 Celý región

Internetový portál obsahujúci informácie o podpore exportu do Nemeckej spolkovej republiky (NSR) oficiálne spustili 23. novembra v Prešove. Projekt je výsled...
Internetový portál obsahujúci informácie o podpore exportu do Nemeckej spolkovej republiky (NSR) oficiálne spustili 23. novembra v Prešove. Projekt je výsledkom spolupráce tunajšej poradenskej firmy Ost-West partner, s. r. o. , a českej WebTrade CZ, s. r. o. a mal by byť dlhodobý.

Majiteľ prešovskej spoločnosti Dušan Kováč v tejto súvislosti uviedol, že má \"už dlhší čas pocit, že predovšetkým malé a stredné firmy na Slovensku, a to isté platí nakoniec aj o Česku, nedostávajú kompletný servis v oblasti exportu\". Doplnil, že zástupcovia spolupracujúcej organizácie z ČR navštívia v priebehu tohto týždňa niekoľko firiem na východnom Slovensku, ktoré sa chcú etablovať v NSR. Zmyslom portálu je totiž aj sprostredkovanie konkrétnych obchodných kontaktov s partnermi v NSR, či - ako povedal Kováč - \"dodávka obchodného partnera na kľúč\". V ponuke je aj optimalizácia foriem zastúpenia slovenskej firmy v NSR. Kováč informoval, že to vedia už za 100 EUR mesačne.
Oficiálnemu spusteniu prevádzky portálu na adrese www.exportdosrn.sk predchádzalo zavedenie aj jeho slovenskej jazykovej verzie, keďže český partner ho vytvoril ešte v roku 2000.
Spoločnosť Ost-West bola v prvom období svojej existencie zameraná na nemeckú klientelu. V súčasnosti mení podľa Kováča zameranie a bude pracovať aj so slovenskými partnermi. \"Vidíme ich v oblasti strojárstva, ale nebránime sa ani iným odvetviam, \" dodal.
Portál obsahuje informácie o podnikateľskom a právnom prostredí v NSR a o možnostiach, ktoré ponúka voľný pohyb tovaru, služieb a pracovníkov na území Európskej únie.
(jj)
 

Vyberte región